2013-01-17 11:46:30• hírek • Kocsis Zoltán

Az Apaserv nevével csal ki lakosoktól pénzt két férfi Szatmárnémetiben

Az Apaserv nevével csal ki lakosoktól pénz két férfi Szatmárnémetiben
Az Apaserv nevével csal ki lakosoktól pénz két férfi Szatmárnémetiben

Két férfi az Apaserv nevét felhasználva kér pénzt lakosoktól Szatmárnémetiben. A vállalat hivatalosan megkéri előfizetőit, hogy senkinek ne adjanak pénzt, mivel „az Apaserv soha nem gyűjt terepen semmilyen illetéket".

A két csaló hamis igazolvánnyal, de igazi számlatömbbel  felszerelkezve járja Szatmárnémeti blokklakásait és 38 lej kifizetését kéri a nekik ajtót nyitó gyanútlan lakóktól. Azt próbálják elhitetni, hogy a pénz fejében meghosszabbítják az Apaservvel korábban megkötött szerződést.

„Felhívom valamennyi ügyfelünk figyelmét, hogy ne dőljenek be a csalásnak! Az Apaservvel meglévő szerződésük meghosszabbítása ugyanis ingyenes. Az Apaserv pedig soha nem gyűjt terepen semmilyen illetéket", jelentette ki Leitner János, a vállalat igazgatója.

A turpisság úgy derült ki, hogy a Hegyi (Lucian Blaga) úton lakó egyik személy telefonon felhívta az Apaservnél dolgozó ismerősét azzal, hogy jelenleg nem tudja kifizetni az összeget.

Az Apaserv vezetősége ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a Szatmár Megyei Rendőrségen és arra buzdítja ügyfeleit is: amennyiben hasonló esettel találkoznak, ne habozzanak tárcsázni a 112-es egységes segélyhívó telefonszámot.

Sajnos nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó eset, hogy egyesek gátlástalan hazugságokkal próbálnak pénzt kicsikarni hiszékeny emberektől. Főleg az ünnepek környékén jótékonysági intézmények vagy súlyos betegek képviselőinek adják ki magukat a csalók. Elterjedt a telefonos átverés is, amikor hol egy bizonyos összeget kell befizetni ahhoz, hogy részt vehess egy állítólagos sorsoláson, ahol például máltai utazást lehet nyerni, ám van, amikor a gazemberek megelégszenek egy-egy kártya feltöltésével.

Szintén gyakori eset a Singer varrógépes csalás, amikor különböző módszerekkel ráveszik a hiszékeny személyeket arra, hogy a nagy nyereség reményében pénzt költsenek egy varrógépre, amelyik természetesen a töredékét sem éri a beígért és meg nem kapott összegnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: